Kapotte oogschaduw; repareren!?

Het kan iedereen gebeuren, je favoriete oogschaduw valt uit je handen.. Met veel geluk komt ‘ie er heel vanaf, maar de kans bestaat dat ‘ie gebroken is. Zonde! Moet je deze nu weggooien of is er nog wat aan te doen? Lees verder en zie hoe je je oogschaduw weer als nieuw kunt maken!

Laatst kreeg ik een oogschaduw met de post binnen. Helemaal goed verpakt, maar helaas was ‘ie niet helemaal heel overgekomen… Gelukkig is dat geen probleem met onderstaande stappen, want zo kun je je oogschaduw weer als nieuw maken!
Wat je hiervoor nodig hebt zijn:
– Een gebroken oogschaduw…
– Een spateltje (of de achterkant van een lepeltje/vorkje)
– Alcohol van minimaal 70% te verkrijgen bij de drogist! – geen drank 😉 –
– Een stukje stevig karton
– Een tissue of stukje stof.
Zoals ik al zei, viel het reuze mee hoe erg de oogschaduw gebroken was! Maar zo werkt het niet lekker, dus laat ik ‘m redden.
Eerst moet je de oogschaduw alleen wel nog even verder ruïneren. Het moet eerst een bende zijn voordat het weer netjes wordt, hé! Dit kun je doen met de achterkant van een lepeltje of vorkje. Als de oogschaduw weer helemaal poederig is, voeg je wat druppels alcohol toe tot het een papje wordt (volgende foto).
Over de hoeveelheid alcohol kan ik niet echt iets zeggen. Er moet zoveel bij dat je alle poeder in het papje hebt. En dan begint het roeren! Ik moet zeggen dat dat nog wel lastig was omdat dit een klein palette is.. Gelukkig is het niet zo’n troep geworden! Als je klaar bent met mixen moet je de oogschaduw een paar keer ‘laten vallen’ zodat alle oogschaduw een beetje op zijn plek komt. Daarna kun je de oogschaduw gaan ‘pressen’.
Het pressen doe je met een stukje karton (geknipt in de vorm van je pannetje) met een stukje stof of tissue er overheen. Je moet de oogschaduw goed aandrukken en daarna minimaal 24 uur laten drogen. Ik heb ‘m twee daagjes laten staan voor de zekerheid en daarna is je oogschaduw weer zo goed als nieuw!

Natuurlijk werkt dit ook voor andere gebroken poeders!

Heb je zelf al eens oogschaduw gerepareerd?

Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *