Cambridge Examen

K2iH7xb1NbDuoVB5YQ93PiNiMW9qk7RhYAw-QXUUMiM,ofaNWrbXkQVpy8nlwfxpy69PpO-HPtcIVB2NB-pZyG4

Ik heb het al meerdere keren laten vallen; deze week én volgende week betekenen één grote berg stress. Voor alle eindexamenleerlingen zit het examen er zo goed als op en dan kom ik nog. Huh? Ik zit toch in vwo 5? Gelukkig wel ja! Maar ik heb over twee dagen (een deel van) mijn Cambridge examen.. En nu..?

Cambridge bij ons op school is een speciaal vak voor maar een klein groepje mensen. Met ‘een klein groepje mensen’ bedoel ik zes. Ik en vijf anderen volgen sinds vorig jaar Cambridge en nu is het tijd om examen te doen. Ik vind het echt ontzettend tof dat ik bij die 6 mensen zit. We moesten een motivatiebrief schrijven en aan de hand van die brief én aan je cijfers werd je gekozen, of niet. Dat was al spannend, en er zijn ook een hoop mensen teleurgesteld terwijl ik juist vind dat zij beter in Engels zijn dan ikzelf.

2ImRQihB3nJdKCZOIjUsubVL1yOLp3hYB2LsKVSPhH4,7ORwe9Lxlot5dhrbQrbtsIui4vFmfjZkzs00tJedRaU

En daar begint het al; ik leg de lat – zoals gewoonlijk- voor mezelf ontzettend hoog. Zo geweldig vind ik mijn Engels helemaal niet en om eerlijk te zijn doe ik er ook gewoon te weinig aan. Waardoooor ik me nu dus super kut voel, want ja; vrijdag is de speaking part. Doodeng vind ik het. Als ik iemand anders hoor praten (tijdens het oefenen bijvoorbeeld)  kan ik vaak wel bedenken wat ik zelf zou zeggen, wat ik anders zou doen en wat ik ook had willen zeggen zoals de ander dat zei. Tot ik zelf de beurt krijg, dan krimpt mijn woordenschat met de seconde en weet ik met moeite een minuut vol te praten. Wat zenuwen wel niet met je kunnen doen!

Dus, om niet ál mijn onzekerheden naar jullie oren te gooien, ik ben behoooorlijk zenuwachtig en het leuke is, dat de toetsweek maandag ook al begint. Mét: het tweede deel van het Cambridge examen midden in die toetsweek! Oftewel: shit.

TMAfCPOtNXBf4m86KLXRwgwCa4TsE9TcZ-bg6RbK0kI,4mmxpQ9Z7p2F9hMYV6Wqp6uvIckcwZD3B5JAddFxhHE,ErPNQuXWsrU7iQtYQERuSUdjUgSFe8okS6QXqbSXBfY

Gelukkig zijn de docenten super lief en blijven ze positief (kon ik dat maar). Er zit niet veel anders op dan dat examen gewoon te rocken!

~Als je mij op instagram volgt heb je ‘m misschien al voorbij zien komen; ik heb een camera gekocht! De foto’s in dit bericht heb ik gemaakt met mijn nieuwe Canon eos 1200d en ik ben echt dolblij! ~

Waarvoor ben jij wel eens heeeeeel zenuwachtig geweest?

 

Liefs!

 

8 thoughts on “Cambridge Examen

  1. Ik heb vorig jaar ook Cambridge examen gedaan en was ook doodsbang, maar het viel zoooo mee. Ik weet niet of je CAE of CPE doet, maar CAE is eigenlijk makkelijker dan het eindexamen. Dus maak je niet druk, het valt mee. 🙂

  2. Heel veel succes met je Cambridge examen! Je kan het! Ik herken het hoor, dat je door zenuwachtigheid veel minder weet te zeggen. Maar geloof in jezelf! Liefs, Klaske

  3. Ik heb volgende week mijn Cambridge examen en de week daarna het speaking gedeelte.. Ben ook best wel zenuwachtig, haha! Maar als je er al een jaar les in hebt, dan moet het wel goedkomen toch? Heel veel succes in ieder geval! Oh, en je foto’s zijn ook echt mooi, ik ben ook heel blij met mijn Canon EOS 1200D (:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *