moestuin update: the end!?

027
Toen we twee weken geleden terug kwamen van vakantie stonden mijn opa en oma ons op te wachten. “Oh Juul, kom gauw binnen er is iets heel ergs gebeurd.” Riep mijn oma uit. Oh jee… iets heel ergs? Wat kon dat zijn? Ze nam ons mee naar de achtertuin en daar bleek dat achterin de hoek nogal het een en ander veranderd was….

Misschien raad je het al, gezien bovenstaande foto en de titel: Maar van mijn kas was niet heel erg veel meer over. De tweede dag van onze vakantie was het noodweer geweest in Nederland en mijn kas bezweek onder de hoeveelheid water die naar beneden kwam… Ik baalde een beetje, maar vond het schattig dat mijn oma het zo erg vond. De kas die er stond was nou niet bepaald van hoge kwaliteit haha, ik had me al vaker verbaasd dat het ding de regenstormen overleefde. 🙂

024

025

Helaas waren mijn plantjes ook behoorlijk aangevreten.. de slakken zullen wel gedacht hebben “free food; feeestjee!” Dus vanaf het moment dat we thuiskwamen staat mijn kas een beetje op een laag pitje -helaas-. Er komt nu het open is, zo gauw ongedierte bij en losse blaadjes en vuil… Gelukkig zijn alleen de oranje koppelstukken gebroken, dus als we daar vervangers voor vinden dan kan de kas weer worden opgezet! Ik grapte nog tegen mijn ouders dat we nu maar een glazen kas neer moesten zetten, zo’n eentje uit mijn eerste artikel over kassen 🙂 Dat vind ik geen ramp hoor! haha.

028

031

Ik vind zelf plantjes kweken en eten verbouwen nog steeds te leuk, dus no worries, dit is niet het einde. Het wordt alleen even zoeken naar een vervolg, en snel, want als zo de herfst weer begint willen de plantjes graag naarbinnen.

Heb jij ook wel eens zo’n verrassing gehad, toen je terug kwam van vakantie?

 

Liefs!

3 thoughts on “moestuin update: the end!?

  1. Arme plantjes, met tranen in hun ogen de storm trotseren terwijl hun tuinvrouwt in heerlijk Kreta zit. Nee grapje, ik vind het natuurlijk ook ontzettend sneu voor jou. Stom Nederland met z’n stomme regen! Hopelijk is de schade snel te herstellen. xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *