Plants are friends – moestuin

tuin 7Zal ik het doen? Zal ik het niet doen… Nog maar een paar posts terug gaf ik jullie een update van mijn moestuin. En vandaag is er weer een nieuwe! Misschien een beeetje vlug achter elkaar (Ik ben gewoon heel erg enthousiast oké) Ben je benieuwd waarover ik dit keer een update geef? Lees dan gauw verder!

De vorige keer was er namelijk nog niet echt een tuin-idee. De plantjes waren klein, stonden in potjes in de kas en ik zou ze nog in de volle grond gaan poten. Wél had ik al radijsjes die ik kon oogsten. Vandaag laat ik zien hoe ik uiteindelijk er voor heb gezorgd dat mijn project écht van start gaat. En door de foto hierboven lijkt het waarschijnlijk ernstiger dan het is, don’t worry die ene slak die je hierboven ziet heeft gelukkig niet veel schade aangericht! (Hij vond de basilicum blijkbaar heel smakelijk?)

tuin 6

tuin 2

tuin 3Het weer was zo grauw! Heel jammer voor de foto’s helaas. Wat mijn moeder en ik hebben gedaan is trouwens heel simpel, we hebben gras afgestoken zodat we dat weg konden halen – duh – en vervolgens een pad gemaakt van houten vlonders, die we nog over hadden van een ander tuin projectje bij mijn oud-tante.

tuin 4

tuin 5

Tóen hebben we bemeste tuinaarde gekocht, om de grond wat voedzamer te maken voor de plantjes. Dit hebben we dus verdeeld en veel water gegeven. Zodat de plantjes er de volgende dag in zouden kunnen!

tuin 6.1

tuin 6.1.2

Tadaaaaa. Het is nu bijna een week zo, en ik kan echt meteen merken dat de plantjes het fijn vinden want de sla wordt nu écht een krop. Supertof! In de Libelle stond een artikel over ‘goede en slechte buren’ (welke plantjes naast elkaar kunnen en welke niet) en op die manier heb ik een indeling gemaakt. En ik vind het schattig zo!

moestuintje

Ik kan niet wachten tot ik kan oogsten! Nu de plantjes in de volle grond zitten, zitten er ook veeeeel minder beestjes in de kas. (Ik werd een beetje doodsbenauwd van al die vliegende beesten en spinnen.) En slakken heb ik ook nog bijna niet gezien -yay-.

Zou je liever fruit of groente kweken?

 

Liefs!

Vanaf het moment dat de plantjes in de kas stonden groeiden ze als kool; Het vervolg is bloemen en bladluis

5 thoughts on “Plants are friends – moestuin

    1. Ahh cool dankjewel! Ja, de sla is nu al bijna een krop, niet normaal hoe snel het groeit, zeker in de kas. Ik kan niet wachten om het te eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *