“Plants are friends” – project

PicMonkey kassies

Mocht je me al een poosje volgen, dan heb je misschien al wel opgemerkt dat ik een soort obsessie kweek – haaah woordgrap- als het om cactussen gaat. Maar niet alleen cactussen, vetplantjes vind ik ook heel tof en eigenlijk alles wat groen is en water nodig heeft…. Albert Heijn kwam dus op een perfect moment met de moestuintjes. Fanatiek ging ik aan de gang en mijn ouders grapten dan ook dat er straks maar een kas moest komen zodat ik er werk van kon gaan maken.

(bronbron)

En dat hebben ze gemerkt haha. Want een kas, ja, waarom ook niet? Ik zag het al voor me, prachtige plantjes in mijn glazen paleisje, wat natuurlijk hele mooie sfeerbeelden op zou gaan leveren; leuk voor instagram. (en het foto-album van de plant-baby’s!!!!) Helaas zijn die prachtige glazen paleisjes een BÉÉTJE duur… En heb ik nu een plastic paleisje voor mijn plant-baby’s.

2015-04-09 14.50.25

Effectief, iets minder mooi, wel een goed begin om te kijken of dit een serieus project kan worden of dat ik het een paar weken leuk vind en het daarna één grote flop wordt. Ik ben natuurlijk geen pro als het om tuinieren gaat, laat staan dat ik iets eetbaars moet kweken, maar hey.. misschien ben ik er wel goed in? Het lijkt me in ieder geval een tof iets om meer tijd in te steken dan in school, want ja school….

2015-04-09 14.50.44

Voorlopig heb ik alleen de AH-moestuin-plantjes in potjes en het frame van de kas, dit ziet er natuurlijk niet uit.. maar het is natuurlijk de bedoeling dat het een groot/klein moestuintje wordt. Het gras moet er uit en dan moet ik even kijken of ik bakken wil of dat ik plat alleen de grasloze grond ga gebruiken etc. etc. etc.

Oh en ik deel ook graag even mijn droombeeld van een kas met jullie… Hoezo schreeuwde ik ook alweer dat ik later geen tuin wil?

plants

bron

moestuinli

bron

wina

bron

Ik krijg hier helemaal lentekriebels van, al die verschillende tinten groen overal! BLIJHEID.

Word je ook zo blij van groen en plantjes?

Liefs!

Benieuwd naar hoe dit verder gaat? Ik schreef een vervolg met mijn eerste oogst

2 thoughts on ““Plants are friends” – project

  1. Oh oh dadelijk steek je mij ook nog aan haha. Mijnes is nog klein met vetplantjes maar dit is zon gaaf idee. Maar dan in een minikasje. Ben benieuwd naar een update.

    Good vibes,

  2. Ohhhh wat leuk! Wij hebben thuis een best wel grote tuin en daarmee ook veel fruitbomen/struiken en een moestuin met fruit, groente en kruiden. Je wordt er zo vrolijk van om alles te zien groeien en het is ook echt véél lekkerder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *