A trip to…Brighton! pt. 1

Brighton - 1

Als je me volgt op instagram is het je vast niet ontgaan dat ik afgelopen week niet in Nederland was. Ik was met Maarten op vakantie, naar Engeland! Van dinsdag tot en met zondag waanden we ons een weg tussen de Britse accenten en Engelse vlaggen. De eerste twee dagen verbleven we in het prachtige Brighton, om daarna met de trein naar Londen te gaan voor drie daagjes. Ik heb ontzettend veel foto’s geschoten van de mooie dingen die we zagen, én ik ontdekte een geweldige designwinkel die ik maar al te graag met jullie wil delen!

brighton - 2 brighton - 4

Vlakbij de geweldige airbnb van Debbie was een klein plein met dit kerkje. Vanuit hier zijn we op de eerste dag door de straten van Brighton en Hove gelopen. Het regende heel erg, dus hebben we er maar van de gelegenheid gebruik gemaakt om een beetje te winkelen en leuke eetplekjes te verkennen voor ons avondmaal. We eindigden uiteindelijk bij Grubbs Burgers, een burgertent in de sfeer van een snackbar. Best wel tof en vooral heel lekker!

De dag daarna was het weer gelukkig goed, dat was perfect want we wilden heel graag naar het strand. Maarten haalde, terwijl ik nog in bed lag (lui oeps), een brunch voor ons en toen vertrokken we samen naar het strand. Met onze fingers crossed, want we wilden niet nog een dag vol regen.

brighton - 3brighton - 6brighton - 9
brighton - 12 brighton - 7brighton - 8

En we hadden geluk! Het werd een heerlijke dag, met wolkjes, maar ook met zon! We aten op de bankjes aan de boulevard onze bagels en waaiden lekker uit. Want waaien deed het zeker. Een momentje kon zelfs onze jas uit omdat het warm begon te worden. We wandelden verder over de boulevard, langs de bekende strandhuisjes waar op sommige plekken Engelsen met hun auto’s stonden om hun strandhutje op te knappen en in te richten.

brighton - 13brighton - 10brighton - 14brighton - 11brighton - 15brighton - 16brighton - 17

Een heel eind verderop was een pier met een soort attractiepark/kermis er op. Maarten en ik besloten om over het strand verder te lopen – tot we moe waren van de kiezels die het lopen extra zwaar maakten en we namen een kijkje op de pier. Er waren grote kermisattracties en een achtbaan, waar we uiteindelijk besloten niet in te gaan. De gokhal daar hebben we wel even bekeken en wat penny’s verspeeld. Op een gegeven moment stond Maarten bij een soort spel waarbij je op een knop moest drukken zodat er een bal naar beneden zou vallen in de schijf met prijzen. “Juul, probeer dit eens” lokte hij me erheen. “Help hoe werkt dit?” was mijn reactie terwijl ik op de knop drukte. Blijkbaar deed ik het goed want de machine begon ineens tickets te spugen en zo hadden we niet vier, maar 200 tickets. Helaas had je maar 160.000 tickets nodig voor een playstation, dus heb ik een magneetje uitgekozen en hebben de de overige punten aan een jongetje gegeven.

Wordt vervolgd…

 

 

Liefs!

 

3 thoughts on “A trip to…Brighton! pt. 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *