A trip to… London! PT. 2

London (20)

Ik was even een poosje van de social media aardbodem verdwenen – zoals wel vaker, maar ik ben er nu dan eindelijk aan toe gekomen het tripje naar London te verwerken. Misschien wel letterlijk; ah nee, zo bijzonder was het niet, maar het nieuwe Tate Modern heeft wel indruk op me gemaakt! (bereid je voor op een heleboel foto’s)

Het was even twijfelen of ik zelfs dit gedeelte op zou splitsen in meerdere stukken- ik heb zoveel foto’s in Tate gemaakt, maar ik ga jullie niet nóg langer op alle foto’s laten wachten. Het is inmiddels zeker een maand geleden! Ojee, dat gezegd te hebben, ik mis Engeland wel echt hoor. De regen minder, maar de accenten des te meer. Samen met de gekke muntjes, de schattige taxi’s en rode bussen. Enough, enough…. Let’s take a look at allllll the pictures I took.

Shoreditch-1 shoreditch-3Shoreditch-2

De wijk waar we verbleven was Shoreditch; een hele toffe plek met een super artsy/urban/hipster vibe. Waar je ook keek, op de meeste muren was wel graffiti te zien. Ik vond het een hele hippe en inspirerende plek om te zijn! Op bovenstaande foto is ook een bord met ‘vintage market’ te zien. Daar was ondergronds een hele grote vintage markt met echt heel veel toffe kleding – wel vrij prijzig. Ik kocht er een een blouse die ik verderop op de foto’s ook draag 🙂

St-pauls-cathedral-1 st-pauls-cathedral-2 st-pauls-cathedral-3

Maar omdat Maarten nog nooit in London geweest was en ik al wel, moesten we wel de bekende plekken even bekijken! Hierboven St. Paul’s Cathedral –  de onderste foto genomen vanaf Tate; kijk dat uitzicht! Zo mooi!

cheeseee

(En zo zag dat er ongeveer uit) (OH KIJK DE BLOUSE!)

En toen…. TATE!

tate-12tate-1 tate-2tate-3 tate-4 tate-5

tate-6-propaganda

 

“This is propaganda” by Tino Sehgal – een kunstwerk zonder beeld. (Sehgal staat sowieso bekend om kunst die ‘situaties’ creëert in plaats van tastbare werken). Het is een ‘performance’, waarbij iemand, gekleed als museum-medewerker, in de ruimte staat en begint te zingen wanneer mensen binnenkomen. Ik wist wel van Sehgal af, maar toen ik dit zag in Tate was ik echt een beetje verbaasd. Zo anders, en de vrouw kon zo mooi zingen! (Ik probeerde een filmpje ervan op te zoeken, er staat alleen weinig van online omdat ze dus niet willen dat je het opneemt)

 

 

tate-7tate-10tate-16

Tate-modern (34)  tate-14

tate-13

In het nieuwe gebouw ‘Switch House’ waren grote, lichte zalen met allemaal verschillende kunstwerken. Twee bovenstaande werken vond ik heel opmerkelijk. De eerste is “untitled” (double portrait) door Felix Gonzales Torres. Het is eigenlijk gewoon een stapel met posters waarop twee cirkels, die elkaar net niet raken, staan afgebeeld. De grap van de stapel met posters is, is dat de stapel bijna “pak mij!” roept, iedereen het hoort, maar niemand écht durft. – terwijl het dus is toegestaan om een poster van de stapel te pakken. Ik vond het zó leuk om alleen al naar de mensen te kijken; mensen drentelden om de stapel heen, keken schuchtig om zich heen en de twijfel in hun ogen… geniaal!

Het andere kunstwerk is de mensen met een slinger, waarvan niemand ook echt hoogte kon krijgen. Er hing namelijk geen bordje bij, dus de twijfel onder de mensen bleef ‘is dit nu wél bedoeld als kunst of niet?’ en ik was er ook niet zeker van… (In gedachten deze tweet over een random bril in een museum). Het kostte me dan ook even om meer informatie te vinden, maar het blijkt dus ook een ‘performance’ te zijn, genaamd “strangers” door Amalia Pica! Twee mensen die elkaar verder nog nooit ontmoet hebben (strangers) staan ongeveer tien meter uit elkaar en houden samen een slinger omhoog. De slinger staat voor een beetje verbondenheid tussen de twee vreemdelingen en wijst naar communicatie. Misschien vind ik dit soort kunstwerken nog wel veel leuker dan knap geschilderde schilderijen, omdat dit meer prikkelt en je nieuwsgierig maakt. Tóch vind ik het ook heel leuk om te kijken naar stilstaande beelden hoor:

tate-8tate-9tate-15

Na Tate (ja oh, er komen nog een aantal foto’s woeps) moesten we nog even plaatjes schieten van de rest van London.

London (10) London (11) London (13) London (15)

We lunchten op een heerlijke plek, een soort binnenplaatsje mídden in het centrum – maar daar merkte je dus niks van, omgeven door groen en prachtige panden.

London (16) London (21) London (24)London (31)

~ even lekker awkward poseren ~

London (28)London (33)London (35)

FIN! (THE END) Als je niet heb weggeklikt voor dit ben je een schatje hoor! Jeetje wat een foto’s en stiekem was dit zelfs nog een selectie van de berg foto’s die ik gemaakt heb. Het was superleuk. London is echt een aanrader!! Maar vertel:

Hoe was je vakantie? Heb je nog iets leuks gedaan?

 

 

Liefs!

4 thoughts on “A trip to… London! PT. 2

  1. Ah The Tate! Toen wij daar waren met school hadden we 5 minuten (uhm beetje overdreven) besteed aan opdrachten en de rest besteed aan op de grond zitten voor Wi-Fi haha. Shoreditch ziet er wel echt heel leuk uit!

    1. Hahah ouch, het is zo’n mooi museum! (toen ik met school in London was zijn we na 5 minuten in het Britisch Museum naar de Primark gegaan HAHA)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *