Bluebird Tea

118

Confession: ik houd van thee. I love love loooove een kop goede thee. Dan denk je waarschijnlijk, fine, iedereen vindt een theetje op z’n tijd toch lekker? Maar als ik zeg dat ik van thee houd, bedoel ik niet de leuke supermarktzakjes die je tegenwoordig ook nog diepzinnige levensvragen stellen. Ik bedoel losse thee en alle drama die het met zich meebrengt. Een tijdje terug in Brighton ontdekte ik mijn favoriete theewinkel ooit; Bij Bluebird ontwikkelen ze zelf – de meest gekke – theesmaken. Ik sloeg wat thee in, maar aan elke voorraad komt een einde. Het was dus tijd om wat nieuws in huis te halen!

Bluebird is een ‘thee mixoloog’ en stelt zelf verschillende theesmaken samen. Ze hebben zo’n 80(!) verschillende smaken in hun assortiment en daar komen elk seizoen 4 limited editions bij. Er gaat een wereld voor je open als je in hun shop – in onder andere Brighton- staat want ze laten je zien dat thee niet saai en oubollig hoeft te zijn. De manieren van thee drinken is unlimited (warm, koud, met/zonder melk, als smoothie), net zoals de theesmaken zelf!

De thee van bluebird is in zakjes verkrijgbaar, maar vooral ook los. Losse thee is verschillende hoeveelheden. Je kunt een ‘tin’, een mooi blikje, bestellen met 150 gram thee, een zakje met 50 gram thee, of een ‘proefverpakking’ en daar zit 20 gram thee in. (for your information 100 gram thee is ongeveer 40 koppen.)

008

Zoals je hierboven wel kunt zien, pakken ze de pakketjes met liefde in. Een briefje bovenop, samen met twee winter-samples, waar ik overigens super benieuwd naar ben maar ik moet ze allebei nog proberen!

034

snowball – ‘A black tea blend of coconut, chocolate mini marshmallows + gooey goodness!’
Gingerbread chai – ‘Award-winning gingerbread spiced rooibos chai. Great with or without milk.’

039

Bij mijn bestelling had ik een code waarmee ik nog drie andere proefverpakkingen kreeg. Ontzettend leuk, wie weet zit daar een nieuwe favoriete smaak tussen! – kiezen vanaf een beeldscherm met wat woorden die omschrijven wat er in de thee zit, is toch vrij lastig. Ik kreeg de smaken Bonfire Toffee, Aniseed Balls en Monkey Chops.

082

Bonfire Toffee – ‘Smokey black tea with caramel + apple’

Dit is denk ik mijn favoriet van de drie samples. Ik houd van zwarte thee, en de gerookte smaak in combinatie met caramel en fruit is lekker! Echt een ‘cosy’ thee.

083

Aniseed balls – ‘Nostalgic aniseed, star anice + liquorice’

De geur van deze thee is een die ik eigenlijk niet kan omschrijven. Zoet, zuur en kruidig. Met de ingrediënten zoethout, anijs en chili, is dat overigens niet zo gek. Het had een hele toffe combinatie kunnen zijn, maar deze thee niet iets waar ik enthousiast van word.

084

Monkey Chops  – ‘This banana tea is smooth, creamy + simply the chops’

Overduidelijke banaansmaak gecombineerd met zwarte thee en een beetje vanille. Als je banaan echt lekker vindt dan vind je deze thee waarschijnlijk ook lekker. Voor mij is het niet echt een succes. Banaan werkt voor mij alleen als milkshake of Haribo-snoepje.
096

Dan naar de theesmaken waar het mij om ging! In de shop in Brighton ben ik verliefd geworden op de smaak Nuts about you en ik kon mezelf later wel slaan voor het feit dat ik maar 20 gram had meegenomen. Nu ging ik voor goud en bestelde ik mijn favoriete thee in een blikje! Daarnaast koos ik er ook voor om een van de thee’s te kopen die uit het assortiment ging (rip). Red velvet leek me een hele interessante theesmaak, en om te voorkomen dat ik weer zou balen van te weinig thee, koos ik bij deze voor een blikje. (Oeps ik heb niet eens getwijfeld wat ik zou doen als ‘ie niet lekker was.)
120 118
Dat was maar goed ook, want beide thee’s zijn top!

Nuts about you – ‘Rooibos Almond tea + cinnamon tea that will send you nuts!’
Ingrediënten: Rooibos, amandelen, kaneel, kokos flokken, Kaasjeskruid

De snaak van nootjes vind ik echt verrassend goed gaan met rooibos en kokos. Ik kan niet eens omschrijven waar de thee naar ruikt, gewoon de combinatie ervan – I’m lovin’ it.

Red Velvet – ‘Bluebirds rich tea Red Velvet cake – afternoon tea just got fun!’
Ingrediënten: Ceylon zwarte thee, rode biet, cacaodoppen, wittechocolade sprinkles, granaatappel bloemen, zonnebloem, calendula

Het geweldige van deze thee ontdekte ik toen ik hem gezet had. Ondanks de zwarte thee kleurt je water helemaal rood!! Een echte red velvet dus! Ook geweldig vind ik dat er SPRINKLES in de theemix zitten. Je weet wel, taartversiering! De smaak had wat mij betreft wel zoeter gemogen, blind zou ik de thee niet echt aan Red Velvet (cake) koppelen.

138 145

KIJK! Red Velvet is ook écht rood.

De thee is niet goedkoop, zeker omdat het uit Engeland moet komen, maar toch vind ik het waard! Ik ben nog geen andere plek tegengekomen waar je zulke fijne thee kunt krijgen in zoveel bijzondere smaken en als ik met een zakje van 20 gram al zo’n 3 maanden heb gedaan, dan kan ik met deze voorraad nog wel eventjes vooruit!

~ kijk even op de website van Bluebird want ze hebben ook hele leuke gifts voor de aankomende feestdagen en als theeliefhebber ben je het gewoon verplicht als je het niet al kende ~

 

Liefs!!

2 thoughts on “Bluebird Tea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *