Moestuin Update

068

Het hebben van een tuin, is wel iets wat ik ga missen hoor, als ik straks uit huis ga. Ik ga er niet vanuit dat ik een plekje vind waar ze de luxe van een tuin hebben. (Maar oh, dat zou het allemaal nog veel leuker kunnen maken). Op blote voeten door het gras, ’s avonds tot laat buiten zitten en genieten van al het groen om je heen. Met je vingers in de, nog warme, aarde. Plantjes aan bamboestokken opbinden zodat ze steun vinden.. De hoogste tijd om weer even een update te geven over mijn moestuin!

087

Plantjes

085

Als je binnenkomt lijkt het zo’n heerlijk groene en chaotische plantenboel. De tomatenplantjes die je hier ziet zijn eigenlijk al geen ‘plantjes’ meer. Ik heb ze moeten toppen, omdat ze anders niet meer in de kas zouden passen. Hier en daar verschijnen al de eerste tomaatjes. Zo’n leuk gezicht! En echt, de tomatenplant heeft ook zo’n lekkere geur!

083076074

De augurkenplantjes daarnaast doen het verrassend goed! Ik laat ze over de grond lopen in plaats van ze aan een stok op te binden en ze beginnen steeds meer en meer ruimte in te nemen. Ik denk dat ik hier wel de beste oogst van ga hebben, bijna alle gele bloemen veranderen wel in een vrucht, zoals je hierboven een klein augurkje kunt zien. Echt zo leuk!

081

De courgetteplant heeft wel bloemen, maar geen vrouwelijke bloemen tot nu toe… Ik hoop dat die gauw komen, want het lijkt me echt gaaf om ook courgettes uit de tuin te kunnen halen! Op mallorca at ik gefrituurde courgette met een deeglaagje en dat was echt lekker, het zou veel leuker zijn om dat te maken met een eigen courgette dan met eentje uit de supermarkt!

078

En dan de doperwtenplant! (Met daarnaast de radijsjes) Deze doet het ook echt heel goed, maar van 1 plant kun je helaas niet écht een maaltijd halen. Stiekem vind ik deze plant wel het leukste, dus misschien dat ik het volgend jaar gewoon nog een keer doe, maar dan met een rij van doperwtplantjes.

Oogst?

Ik heb ook al verschillende dingen kunnen oogsten, ook tegen mijn verwachtingen in hoor! 🙂 Ik wist dat de augurkenplant lekker ging maar toen ik op examenreis ging had ik niet verwacht dat wanneer ik terug zou komen, ik joekels van augurken terug zou vinden!

photo490168417332079017photo490168417332079018

(hand for scale) (ik weet niet meer waarom ik dat handschoentje aan heb)

De grap is dat ik augurken helemaal niet zo lekker vind, maar ik moet zeggen dat ik deze twee prima te eten vond. Eén hapje dan. Ze waren gelukkig zo groot dat we ze konden delen 😉

004013014

De doperwtenplant is, zoals ik al zei, meer mijn ding. Deze boontjes doppen vond ik een beetje zoals het uitpakken van een cadeautje. Oh, dat klinkt wel heel erg hé? Nouja, zoals je ziet was het boontje op bovenstaande foto echt héél goed gelukt. Perfect ronde erwtjes kwamen er uit. Er waren ook boontjes bij die eigenlijk wat langer aan de plant hadden mogen hangen, maar ik moet zeggen dat ik ze ontzettend lekker vond. Allemaal.

Dus, nu hopen op nog meer oogst! I’ll keep you posted!

 

Liefs!

One thought on “Moestuin Update

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *