Plaatjeskijken: Berlijn

009

Wat is het lang geleden dat ik voor het laatst een plaatjeskijken plaatste! En dat terwijl ik het een van de leukste dingen vind: een beetje reizen en leuke foto’s maken. Mijn vriend woont dus in Berlijn, dus toen de examens voorbij waren leek het me een perfect moment om hem daar te bezoeken!

010090093118130138151

Ik heb er ontzettend van genoten om weer in Berlijn te zijn! Ergens in 2013 ging ik ooit met een schoolreisje naar Berlijn en dat vond ik echt prachtig! Toen hebben we juist de bekende dingen gedaan zoals naar de Berliner Dom, het oorlogsmonument, langs de Reichstag en Altes Museum. Dit keer  verbleef ik bij Maarten in Neukölln- nogal aan de andere kant van waar ik in 2013 was- , waar hij een kamer heeft op een mooi centraal gelegen plek. Vanuit daar kon ik zo met de bus en de metro naar andere delen van Berlijn reizen overdag, omdat Maarten dan aan het werk was. In de middag spraken we dan ergens af en gingen we samen de stad nog een beetje door, vaak op zoek naar eten.

155157158159164165163111113117ijsej

Nu eindelijk heb ik de wereldberoemde muur met de prachtige kunstwerken ook in het echt kunnen bekijken! Hier heb ik weinig foto’s gemaakt omdat er bij een groot deel hekken voor stonden. Zo jammer dat zoiets nodig is eigenlijk, omdat mensen de kunstwerken anders bekladden… Ik begrijp niet zo goed waarom we met z’n allen zoiets niet gewoon kunnen respecteren en er vanaf kunnen blijven. Oh, en ik MOET nog even een foto van het heerlijke, maar vooral prachtige ijsje dat Maarten en ik haalden. Super tumblr, de manier waarop ze het ijs op een hoorntje doen; daar móest ik een foto van maken, of misschien twintig. En Maarten maar wachten, arm kind. Naar eigen zeggen is hij een echte instagramhusband aan het worden. Hahahaha!

Ga je deze vakantie nog wat leuks doen? Ik ben benieuwd!

Liefs!

7 thoughts on “Plaatjeskijken: Berlijn

  1. Aah je foto’s zijn mooi zeg, fijn verslagje 🙂 En wat tof dat je vriend in Berlijn woont (maar dan zie je hem aan de andere kant vast niet zo vaak) – woont hij er al lang? X

    1. Dankjewel! Hij heeft er een half jaar gewoond maar deze zomer verhuist hij terug naar Nederland! Dan ga ik hem vaker zien, is leuk! xx

  2. Ik hou van je plaatjeskijken artikeltjes! Berlijn ziet er zo gaaf uit, zo fijn al je foto’s. En ha, dat ijsje is wel echt megafotogeniek. Leuk verslagje!

  3. Wat een leuke/mooie foto’s! Haha aahh dat stukje over het foto’s maken van het ijsje.. Als ik nog eens ’n vriendje krijg wordt dat waarschijnlijk ook mijn instagram husband, haha.
    liefss

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *