Plaatjeskijken: Winterwonderland

En toen kreeg je een sms’je van je school, dat je lessen voor de dag uitvallen vanwege de verwachte weersomstandigheden. Mocht je niet in deze geweldige situatie gezeten hebben: het is je vást niet ontgaan dat de afgelopen dagen voor het Noorden van ons kikkerlandje een code rood van het KNMI gold en voor sommige plaatsen zelfs een code violet! Het was glad op de wegen. Heel heel glad. Op veel plekken kon je zelfs schaatsen over het asfalt. JA SCHAATSEN OVER HET ASFALT. Pretty heavy right? Dat het dus onmogelijk was om op pad te gaan was wel duidelijk. Toch trok ik de stoute schoenen aan en ging ik naar buiten, om foto’s te maken. Éindelijk winter, dan wil je winterfoto’s toch?

slee

 

Ik vond het echt heerlijk om nog iets langer vakantie te hebben, lekker een dag buiten doorbrengen en dan met halfbevroren vingers en rode wangetjes een warm huis binnenstappen om vervolgens op de bank te kunnen ploffen met een dekentje en een kop thee. Yes!

Ik heb geen foto’s gemaakt van mensen die aan het schaatsen waren op de straten, maar vond het een heel komisch gezicht! Het is echt al weer een paar jaar geleden dat ik voor het laatst op schaatsen heb gestaan, en om eerlijk te zijn had ik nou niet de behoefte om nu te gaan schaatsen. Dat heb ik dus ook niet gedaan. Jij wel? Of hadden jullie helemaal niet zo’n last van het winterse weer?

 

Liefs!

 

12 thoughts on “Plaatjeskijken: Winterwonderland

 1. Ohhh, jaloers dat je vrij was <3. Ik zou ook wel langer vakantie willen hebben, hihi. Genieten! En wat grappig dat er geschaatst kon worden op het asfalt. Best bijzonder, ineens zulk winterweer. Hier in de Randstad vond ik het vanochtend trouwens ook wel écht koud, misschien komt de winter er nu echt aan. (Eigenlijk ben ik niet zo dol op winter, maar ach.) Mooie foto's!

  1. Dankjewel! Ja is stiekem ook wel leuk hoor! Langer vakantie is altijd wel goed 🙂 Als het OV maar wel weer aan het rijden komt, dan voelt het niet zo afgesloten van de buitenwereld hahaha!

  1. Ai! Regen is ook niet alles.. Als het wat kouder wordt kunnen de regendruppels worden ingeruild voor sneeuwvlokjes, hahah!

 2. Dit komt me heel bekend voor, ik heb ook ijsvrij, en ik had precies hetzelfde plan haha!
  Gister heb ik uiteindelijk toch mijn schaatsen aangetrokken om op straat te gaan schaatsen, dat is toch iets wat je niet snel vergeet.
  Op mijn blog heb ik toevallig ook net een artikel over de ijsvrije dagen online gezet!

  Liefs, Annerieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *